Middeleeuwse Jaarmarkt

Middeleeuwse Jaarmarkt

Theater uit de middeleeuwen

De zomer is bijna ten einde en dat vieren we met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. Twee dagen lang is er in het preHistorisch Dorp in Eindhoven een grote jaarmarkt in middeleeuwse sferen, waar markthandelaren hun waar aanbieden. De Middeleeuwse Jaarmarkt is voor iedereen die benieuwd is naar een levendig schouwspel van ambachtslieden, ridders, marktmannen, vertellers en meer.

Tickets

Theater uit de middeleeuwen

Historische handelswaar

Op de middeleeuwse markt vind je voor elk wat wils. Het marktplein van het museum wordt omringd door houten stalletjes waar kooplui hun waren uitstallen. De geur van kruiden en specerijen vermengt zich met de aroma’s van versgebakken brood en geroosterd vlees, terwijl je je ogen uitkijkt bij bijzondere middeleeuwse voorwerpen. Van metalen voorwerpen tot schapenvachten en van de fijnste stoffen tot ambachtelijk houtsnijwerk. Bij de pottenbakkers vind je een groot aanbod middeleeuws aardewerk, bij de imker heerlijke honing en bij de stoffenhandelaar de fijnste handgeverfde stoffen. Daarnaast vind je her en der door het museum nog meer handelaren.

Historische handelswaar

Middeleeuws vertier

De Middeleeuwse Jaarmarkt is een bron van middeleeuws vertier. Geniet van het spel van muzikanten, rol over de grond van het lachen bij het straattheater, laat je verwonderen door de kunsten van jongleurs en laat je vooral niet voor de gek houden door de nar…  

Voorverkoop

Middeleeuws vertier

Middeleeuwse Jaarmarkt in het preHistorisch Dorp

 • Datum: zaterdag 24 & zondag 25 augustus 2024
 • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
 • Locatie: Boutenslaan 161b, Eindhoven
 • Prijs
  Online voorverkoop t/m 23 augustus: € 13,50
  Vanaf 24 augustus online of aan de kassa: € 14,50
  Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, reservering is verplicht.
  Museumkaarthouders betalen een toeslag van 4,50, reserveren is verplicht.
 • Kaartverkoop: online en aan de kassa op de dag zelf, zolang de voorraad strekt. Er is een maximale bezoekerscapaciteit, vol = vol.
   

Tickets

Middeleeuwse Jaarmarkt in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het makkelijkst bereikt met het OV of de fiets.

Route

Terugblik

Vorig jaar hielden we één dag een Middeleeuwse Jaarmarkt. Benieuwd hoe dat er toen uitzag? Op onderstaande pagina vind je een paar foto's van de jaarmarkt 2023 in het preHistorisch Dorp.

Terugblik

Terugblik

Iets anders dan de middeleeuwen beleven?