Opening preHistorisch Dorp 2022

Opening preHistorisch Dorp 2022

Start van een nieuw seizoen in het preHistorisch Dorp

Op zaterdag 26 maart 2022 opent het preHistorisch Dorp opnieuw de deuren voor de komende 7 maanden. Bovendien bestaat ons openluchtmuseum dit seizoen 40 jaar. Een bijzonder moment dat vraagt om een bijzondere opening. In het weekend van 26 en 27 maart vieren we daarom feest! Ruik, proef, hoor en voel het verleden tot leven komen…

Bestel hieronder je ticket en kom op zaterdag 27 of zondag 28 maart naar ons openingsfeestje! 

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Daar is er een jarig...

Hoera! Hoera! We zijn 40 jaar! In 1982 ontstond ons openluchtmuseum. Dat vieren we met een prachtig en extra feestelijk openingsweekend. Kom jij ook langs?

Op onze verjaardag valt er extra veel te doen. We hebben allerlei activiteiten gepland staan, zoals demonstraties en workshops. Oude vertrouwde activiteiten zoals boogschieten, speerwerpen en pennen slaan bijvoorbeeld. Maar ook nieuwe bezigheden die men deed in het verleden, zoals touw maken of mergel bewerken. En als je een spelletje wilt spelen, dan heb je op het middeleeuwse marktplein genoeg keus. 

Onze historische bewoners zijn natuurlijk ook van de partij. Ze kunnen niet wachten om je weer mee terug in de tijd te nemen met hun verhalen, gebruiken en avonturen! In dit feestelijke weekend staan nieuwe én oude bewoners klaar. Er zijn pottenbakkers die jou meenemen in het werken met klei, boeren die broodjes met je bakken en overal ambachtslieden die hun kennis met je willen delen.

Een proost uitbrengen op onze verjaardag? Ook Herberg Den Bonten Os is weer open voor heerlijke hapjes en drankjes.

Daar is er een jarig...

Ridders!

Geen feestje is bij ons compleet zonder de aanwezigheid van levende geschiedenisgroep de Hospitaalridders. Deze mannen en vrouwen uit de middeleeuwen nemen je mee naar de tijden van kruistochten. Ze laten je zien met welke wapenuitrusting er gestreden werd en hoe ze deze wapens en harnassen maakten en onderhielden. Neem ook zeker even een kijkje in het kampement. Misschien loop je wel een middeleeuwse chirurg, priester, schrijver of houtbewerker tegen het lijf!

Ridders!

Reserveer je tickets

Koop je toegangskaartjes online om het seizoen samen met ons feestelijk te openen. Uiterlijk 22 maart kun je tickets kopen voor het nieuwe seizoen.

Feestelijke opening in het kort

  • Datum: zaterdag 26 & zondag 27 maart 2022
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entreeprijs, € 11,50.
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa
Feestelijke opening in het kort

Route en parkeren

Kom je met de auto of in een touringcar? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Ben je op een andere dag van de partij?