Opening preHistorisch Dorp

Opening preHistorisch Dorp

Opening 2023: Kikker in je bil!

Het preHistorisch Dorp gaat weer open! Kom je dat met ons vieren in het weekend van 1 en 2 april? Er is meteen van alles te doen, dat is géén 1-april-grap… Al kun je bij ons genoeg grappen uithalen met onze bewoners, of zij natuurlijk met jou! Kom je ook?

Tickets

Ontmoet onze bewoners

Kom je kijken hoe onze historische bewoners springen als koeien die voor het eerst de wei in mogen? Vanaf 1 april dartelen ze weer door het verleden. Speciaal tijdens de opening ontmoet je bijzondere gasten, zoals ambachtslieden uit de prehistorie en de middeleeuwen. Ze doen allemaal niets liever dan jou een fantastische tijd bezorgen. Bewonder de gevechten van de Hospitaalridders, kom boogschieten of broodjes bakken, geniet van de grappen en grollen in de poppenkast of volg de rondleiding door een tijdgids.

Ontmoet onze bewoners

Ridders!

De levende geschiedenisgroep de Hospitaalridders slaan de bijzondere weekenden in het preHistorisch Dorp niet over. Dat betekent dat ze ook tijdens ons openingsweekend van de partij zijn! Deze mannen en vrouwen uit de middeleeuwen nemen je mee naar de tijden van kruistochten. Ze laten je zien met welke wapenuitrusting er gestreden werd en hoe ze deze wapens en harnassen maakten en onderhielden. Neem ook zeker even een kijkje in het kampement. Misschien loop je wel een middeleeuwse chirurg, priester, schrijver of houtbewerker tegen het lijf!

Ridders!

Historische activiteiten

Tijdens ons openingsweekend valt er extra veel te doen. We hebben allerlei activiteiten gepland staan, zoals demonstraties en workshops. Of oude vertrouwde activiteiten, waaronder boogschieten, speerwerpen en pennen slaan. Maar ook andere bezigheden uit in het verleden, zoals broodjes bakken of muziek maken. En als je een spelletje wilt spelen, dan heb je op het middeleeuwse marktplein genoeg keus. 

Historische activiteiten

Grijp de geschiedenis in ArcheoFactory

Ook de ArcheoFactory gaat weer open. Hier kun je meer leren over moderne technieken in de archeologie én echt spullen uit het verleden vastpakken! De ArcheoFactory is nieuw sinds 2022. In dit moderne lab ervaar je zelf hoe het is om een hedendaagse archeoloog te zijn. Je leert hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie maakt van het verleden. Klaar om in de geschiedenis te graven?

Meer over de ArcheoFactory

Kom smullen in de herberg

Proost je mee op het nieuwe openluchtseizoen? Middeleeuwse Herberg Den Bonten Os is ook weer open voor heerlijke hapjes en drankjes. Geniet van een gebakje, een lunch of kom lekker borrelen in het voorjaarszonnetje. De herberg serveert puur eten dat ter plekke en met aandacht voor je wordt bereid.

Onze herberg

Kom smullen in de herberg

Aftrap Nationale Museumweek

Ons openingsweekend is ook de aftrap van de Nationale Museumweek! Deze vindt plaats van zaterdag 1 april t/m vrijdag 7 april en wij zorgen voor extra historische feestelijkheden. Ons museum is natuurlijk altijd al gratis te bezoeken met de Museumkaart, maar deze week mag je jouw Museumkaart uitlenen aan een ander die nog geen Museumkaart heeft. Ben je fan van ons museum en gun je iemand anders deze beleving? Leen je kaart dan uit aan een vriend, vriendin of familielid. Let op: per kaart mag er één bezoeker naar binnen, jouw kennis komt die dag dus in plaats van jou.

Aftrap Nationale Museumweek

Opening van het preHistorisch Dorp 2023

  • Datum: zaterdag 1 & zondag 2 april 2023
  • Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50
    Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Opening van het preHistorisch Dorp 2023

Route en parkeren

Rondom het preHistorisch Dorp zijn voldoende gratis parkeerplekken. Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je op de parkeerplaats. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Ook kun je parkeren in de aangewezen parkeervakken aan de Boutenslaan. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het beste bereikt met het OV of de fiets.

Route

Kom je later dit jaar nog eens?