Doordeweekse dag

Doordeweekse dag

Tijdreizen op je eigen tempo

Kom je op een doordeweekse dag naar het preHistorisch Dorp, dan kan je in alle rust genieten van het openluchtmuseum van Eindhoven. Het is de ideale manier om alle gebouwen in het museum rustig van binnen en buiten te bewonderen. Loop in je eigen tempo door het mooie museumpark en laat je onderdompelen in de sfeer van vroeger. 

In de ochtend en vroege middag is er soms een groep kinderen aanwezig die een educatief programma volgt. Kijk hier gerust mee, maar stoor het programma niet. Vanaf 14:00 uur is het vaak rustig en is ons museum perfect voor een prikkelarm dagje uit! In de middag kun je deelnemen aan een rondleiding en een wisselende workshop. Zo'n workshop is een waardevolle manier om dieper in te gaan op een ambacht en te leren hoe de technieken precies werden toegepast. 

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os, op het middeleeuwse marktplein, is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Ga op ontdekkingstocht

In het preHistorisch Dorp maak je een bijzondere tijdreis: van de tijd van jagers-verzamelaars tot de periode van de Tachtigjarige Oorlog. Op deze ontdekkingstocht ontmoet je historische bewoners in hun eeuwenoude hoeves en boerderijen. In ons museum ontdek je de hele dag door en leer je het verleden kennen zoals het ooit echt is geweest. De gratis museumgids en audiotour nemen je mee langs alle bijzondere plekken in het museum, zodat je niets mist!

Natuurlijk valt er niet alleen veel te luisteren, zien, ruiken en proeven op je dagje uit. Er valt net zo veel te doen! Ontwaak de prehistorische jager in jezelf en werp een speer. Kleed je als een simpele schapenherder of adellijke ijdeltuit. Of ga zelf aan de slag in een middeleeuws huisje en maak je eigen mantelspeld.

Een doordeweekse dag is het ideale moment om alle gebouwen in het museum rustig van binnen en buiten te bewonderen.

Ga op ontdekkingstocht

Verdiepingstips

Wanneer je op een doordeweekse dag het museum bezoekt, krijg je bij de receptie gratis onze museumgids mee. Aan de hand van dit boekje ontdek je ontzettend veel over de geschiedenis. Laat je leiden langs de verschillende overgangen die de Nederlanders meemaakten, van prehistorie tot late middeleeuwen. Ook kun je kiezen voor de gratis audiotour, die je langs de vele verrassende plekken in ons museum leidt. Deze kosteloze extra's lichten bijzondere plekjes uit, die je anders misschien over het hoofd ziet: van bierbrouwton tot rookoven. Duik daarom tijdens je bezoek zeker even in de museumgids of de audiotour.

Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd hebt gezien in het museum? Volg dan de fotospeurtocht: leuk voor jong én oud! Met deze speurtocht mag je op zoek naar de mooiste en leukste details van het preHistorisch Dorp. Je kunt de fotospeurtocht tijdens je bezoek bij de kassa kopen voor € 3,-.

Verdiepingstips

Middagprogramma

Kom je op een doordeweekse dag? Dan raden we je aan om ons in de middag het museum te bezoeken. Je kunt dan niet alleen mee met een gratis rondleiding, maar mag ook meedoen met een heuse historische workshop! De rondleiding start om 14:30 uur vanaf het marktplein en wordt gegeven door een van onze historische bewoners. De workshop wisselt iedere week, het is iedere keer weer een verrassing wat je gaat doen. De workshop start om 15:30 uur in het ambachtenhuis: dé plek waar mooie dingen gemaakt worden! Je kunt deelnemen aan de workshop als je 10 jaar of ouder bent.

Middagprogramma

Doe het zelf!

Het preHistorisch Dorp is uniek, doordat je bij ons vooral zélf dingen kan doen. Op meerdere plekken in het museum kun je namelijk zelfstandig deelnemen aan historische activiteiten. Wat dacht je van schrijven met een ganzenveer, steltlopen of een een wapenschild maken? Door historische activiteiten zelf te doen beleef je het verleden met al je zintuigen!

Rustige dag in het preHistorisch Dorp

  • Openingstijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: Entree € 12,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Rustige dag in het preHistorisch Dorp

Route en parkeren

Het preHistorisch Dorp heeft voldoende gratis parkeerplekken. Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161) vind je onze parkeerplaats. Parkeren op de openbare weg bij het museum is ook toegestaan en gratis. Vanuit de parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

Een dag met meer leven in de brouwerij?