Doordeweekse dag

Beleef de geschiedenis in alle rust

Kom je doordeweeks naar het preHistorisch Dorp? Dan kun je ervan uitgaan dat je in alle rust het openluchtmuseum kunt ontdekken en genieten van de sfeer van vroeger. Struin lekker over de paadjes, ruik de smeulende vuurtjes en speur in de huizen, hoeves en schuren. De bewoners die je tegenkomt, vertellen je alles wat je wil weten over hun tijdperk. Er zijn genoeg activiteiten die je kunt ondernemen zonder begeleiding van een bewoner. Af en toe is er een groep kinderen die een educatief programma volgt.

Herberg Den Bonten Os op het middeleeuwse marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Koop tickets

Op ontdekkingstocht

Er zijn allerlei manieren om jouw bezoek aan ons museum uit te diepen. Er valt meer dan genoeg te ontdekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van Tijdkisten? Deze kisten zijn door het hele museum verstopt en geven extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. Of neem de gloednieuwe museumgids aan de kassa mee: die staat boordevol bijzondere feitjes over onze geschiedenis! Bij de kassa kun je ook kiezen voor de audiotour, die je langs de vele verrasende plekken in ons museum leidt. Voor wie de telefoon op zak heeft, hebben wij een app, De Tijdkijker. Hiermee kun je op speurtocht en archeologische objecten vinden of toffe oerselfies maken. In de app kun je ook de audiotour volgen.

Wanneer strijk jij neer in ons openluchtmuseum in Eindhoven?

Reserveer je ticket

Koop je toegangskaartjes online voor jouw bezoek aan het preHistorisch Dorp. Omdat er slechts plaats is voor een maximaal aantal bezoekers per dag, vragen we je om vooraf te reserveren.

Doordeweeks:
Van dinsdag t/m vrijdag hanteren we geen tijdsloten, en kun je de gehele dag in het museum blijven. Reserveer wel vooraf.

Prijs: € 9,95.
Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon).
Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Tickets

Liever een andere dag?