Vacature groepsbegeleider

Vacature groepsbegeleider

Gezocht: groepsbegeleiders

Let op: de sollicitatieperiode voor deze vacature is inmiddels verlopen.

Het preHistorisch Dorp is op zoek naar toegewijde groepsbegeleiders die doordeweeks schoolklassen willen begeleiden.

Vertel jij altijd met veel enthousiasme over het verleden? En neem je schoolklassen graag mee op jouw reis terug in de tijd? Dan is een baan bij het preHistorisch Dorp zeker iets voor jou! Wij zoeken educatieve medewerkers voor het nieuwe seizoen die als historisch figurant schoolklassen begeleiden bij hun programma. Je geeft instructies, houdt de voortgang en veiligheid in het oog en creëert de juiste sfeer tijdens het programma. Soms werk je in de prehistorie, andere keren in de middeleeuwen. Uiteraard altijd in bijpassende kleding uit die tijd.

De doelgroep bestaat voornamelijk uit kinderen van de bovenbouw van het primair onderwijs. Daarnaast behoren de onderbouw van het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en bedrijven in toenemende mate tot onze doelgroep. 

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Jaarlijks trekt het museum ruim 70.000 bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen. Naast 11 vaste medewerkers en zo'n 35 seizoenmedewerkers, zijn ruim 180 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken.

preHistorisch Dorp

Word jij onze nieuwe collega?

Jij brengt mee:

 • Affiniteit met geschiedenis en/of verhalen vertellen
 • Relevante ervaring met het begeleiden van (school)groepen
 • Minimaal mbo-niveau
 • Minimaal 18 jaar
 • Affiniteit met de doelgroep
 • Communicatief en didactisch vaardig
 • Flexibel en stressbestendig bij grote drukte

Dit ga je doen:

 • Schoolklassen een onvergetelijke dag bezorgen met een vast educatief programma
 • Het alledaagse leven van vroeger uitbeelden
 • Activiteiten begeleiden, historische informatie doorgeven of een ambacht demonstreren
 • Verzorgen van rondleidingen of poppenkastvoorstellingen geven, afhankelijk van jouw eigen affiniteit

Kom zoals je bent

Bij ons heeft iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Onze verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven vormt de kern en kracht in het team. Eindhoven en omgeving bloeien van diversiteit! Bij het preHistorisch Dorp juichen we dit toe en streven we ernaar een levendige afspiegeling te zijn van deze gevarieerde regio. We geloven in het omarmen van verschillende achtergronden en perspectieven, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van ons historisch avontuur. 

Kom zoals je bent

Wat krijg je ervoor terug?

 • De kans om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen
 • Een inspirerende en afwisselende baan met enthousiaste collega’s
 • Een unieke werkambiance in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Salaris conform de cao dagrecreatie, schaal 4,0
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van reiskosten bij woon-werkverkeer boven de 15 km
 • Gezellige team- en personeelsactiviteiten
 • Gratis entree voor jou. Als je een partner en/of kinderen hebt, dan zijn die ook van harte welkom
 • Een opleidingstraject met je nieuwe collega’s: de opleiding bestaat uit kennis verwerven over de prehistorie, inheems-Romeinse tijd en middeleeuwen, trainingen voor het geven van rondleidingen, praktische historische vaardigheden en publieksvriendelijk handelen. Deelname aan het opleidingstraject is verplicht en vindt plaats op 16 maart 2024. Gedurende de eerste weken vindt er een vervolgopleiding plaats en staat een ervaren educatief medewerker je bij.

Het betreft een seizoensaanstelling van 11 maart t/m 8 november 2024 voor gemiddeld 2 á 3 dagen per week. Meer dagen zijn bespreekbaar, het rooster wordt in overleg gemaakt. Je werkt op vaste weekdagen, de werktijd is van 09:00 tot 17:30 uur op schooldagen en van 09:30 - 17:15 uur op weekend- en vakantiedagen. Vakanties kunnen alleen gedurende schoolvakanties worden opgenomen. 

Wanneer er geen schoolgroepen zijn, werk je als tijdgids en neem je onze reguliere bezoekers mee naar het verleden door ze activiteiten aan te bieden en rondleidingen te geven.

Wat krijg je ervoor terug?

Enthousiast?

Wij zijn op zoek naar mensen die met veel enthousiasme én overwicht een (school)groep kunnen informeren en begeleiden. Stuur een creatieve brief waarin jij toelicht wat je voor ons zou kunnen betekenen en hoe jij jezelf in onze setting ziet. Voeg een cv bij en stuur dit samen uiterlijk 7 januari 2024 per mail naar y.lammers@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Yvonne Lammers, manager museum.

Springt jouw brief eruit? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek in de week van 15 januari.