Vacature tijdgids

Vacature tijdgids

Gezocht: tijdgidsen, ambachtslieden en activiteitenbegeleiders

Let op: de sollicitatieperiode voor deze vacature is inmiddels verlopen.

Het preHistorisch Dorp is voor de weekenden en schoolvakanties op zoek naar enthousiaste tijdgidsen, ambachtslieden en activiteitenbegeleiders.

Heb jij een band met het verleden en vind je het leuk om activiteiten te begeleiden? Bezorg je mensen graag een onvergetelijke dag? Dan is een baan bij het preHistorisch Dorp zeker iets voor jou! Wij zoeken werknemers voor het nieuwe seizoen die als historisch figurant onze bezoekers vertellen hoe het vroeger was en hen helpen bij het uitvoeren van historische activiteiten zoals boogschieten en broodjes bakken. Soms werk je als steentijdmens, andere keren als middeleeuwer. Uiteraard altijd in bijpassende kleding uit die tijd.

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Jaarlijks trekt het museum ruim 70.000 bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen. Naast 11 vaste medewerkers en zo'n 35 seizoenmedewerkers, zijn ruim 180 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken. 

preHistorisch Dorp

Word jij onze nieuwe collega?

Jij brengt mee:

 • Je weet kinderen, jongeren en volwassenen actief te betrekken
 • Affiniteit met geschiedenis, ambachten of activiteiten begeleiden
 • Minimaal 18 jaar
 • Communicatief, open houding en klantgericht
 • Flexibel in werktijden en werkzaamheden: je werkt in de weekenden, maar tijdens schoolvakanties ook, in overleg, doordeweeks
 • Stressbestendig bij grote drukte

Dit ga je doen:

 • Het alledaagse leven van vroeger uitbeelden in kostuum
 • Activiteiten begeleiden, historische informatie doorgeven of een ambacht demonstreren
 • Rondleidingen verzorgen, poppenkastvoorstellingen geven of optreden als archeoloog in onze ArcheoFactory, afhankelijk van jouw eigen affiniteit

Kom zoals je bent

Bij ons heeft iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Onze verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven vormt de kern en kracht in het team. Eindhoven en omgeving bloeien van diversiteit! Bij het preHistorisch Dorp juichen we dit toe en streven we ernaar een levendige afspiegeling te zijn van deze gevarieerde regio. We geloven in het omarmen van verschillende achtergronden en perspectieven, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van ons historisch avontuur. 

Kom zoals je bent

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een inspirerende en afwisselende baan met enthousiaste collega’s
 • Een unieke werkambiance in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Salaris conform de cao dagrecreatie, schaal 3,0
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van reiskosten bij woon-werkverkeer boven de 15 km
 • Gezellige team- en personeelsactiviteiten
 • Gratis entree voor jou. Als je een partner en/of kinderen hebt, dan zijn die ook van harte welkom.
 • Een opleidingstraject met je nieuwe collega’s: de opleiding bestaat uit kennis verwerven over de prehistorie, inheems-Romeinse tijd en middeleeuwen, trainingen voor het geven van rondleidingen, praktische historische vaardigheden en publieksvriendelijk handelen. Deelname aan het opleidingstraject is verplicht en vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024. Ook in het seizoen zal je nog regelmatig training krijgen onder werktijd.

Het betreft een seizoensaanstelling van 16 maart t/m 4 november 2024 voor gemiddeld 1 dag per week. Het rooster wordt in overleg gemaakt. Je werkt in principe in het weekend, maar in de schoolvakanties vragen we ook beschikbaarheid op enkele weekdagen. De werktijden zijn van 09:30 tot 17:15 uur.

N.B. Ben je alleen beschikbaar in de weekenden? Of ben je alleen beschikbaar in de zomer? Neem dan zeker ook contact op, er is veel mogelijk, zoals bijvoorbeeld blijven slapen in onze prachtige historische gebouwen!

Wat krijg je ervoor terug?

Enthousiast?

Wij zijn op zoek naar mensen die met veel enthousiasme het publiek kunnen informeren en vermaken. Stuur een creatieve brief of filmpje (maximaal 90 seconden) waarin jij toelicht wat je voor ons zou kunnen betekenen. Voeg een cv bij en stuur dit samen uiterlijk 7 januari 2024 per mail (of via WeTransfer) naar y.lammers@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Yvonne Lammers, manager museum. Het is mogelijk jouw rol als tijdgids te combineren met die van groepsbegeleider

Springt jouw brief of filmpje eruit? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats in de week van 15 januari.