Vacature tijdgids

Vacature tijdgids

Gezocht: tijdgidsen, ambachtslieden en activiteitenbegeleiders

Het preHistorisch Dorp is voor de weekenden en schoolvakanties op zoek naar enthousiaste tijdgidsen, ambachtslieden en activiteitenbegeleiders.

Heb jij een band met het verleden en vind je het leuk om activiteiten te begeleiden? Bezorg je mensen graag een onvergetelijke dag? Dan is een baan bij het preHistorisch Dorp zeker iets voor jou! Wij zoeken werknemers voor het nieuwe seizoen die als historisch figurant onze bezoekers vertellen hoe het vroeger was en hen helpen bij het uitvoeren van historische activiteiten zoals boogschieten en broodjes bakken. Soms werk je als steentijdmens, andere keren als middeleeuwer. Uiteraard altijd in bijpassende kleding uit die tijd.

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Jaarlijks trekt het museum ruim 70.000 bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen. Naast 11 vaste medewerkers en zo'n 35 seizoenmedewerkers, zijn ruim 140 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken. 

preHistorisch Dorp

Word jij onze nieuwe collega?

Jij brengt mee:

 • Je weet kinderen, jongeren en volwassenen actief te betrekken
 • Affiniteit met geschiedenis, ambachten of activiteiten begeleiden
 • Minimaal 18 jaar
 • Communicatief, open houding en klantgericht
 • Flexibel in werktijden en werkzaamheden: je werkt in de weekenden, maar tijdens schoolvakanties ook, in overleg, doordeweeks
 • Stressbestendig bij grote drukte

Dit ga je doen:

 • Het alledaagse leven van vroeger uitbeelden in kostuum
 • Activiteiten begeleiden, historische informatie doorgeven of een ambacht demonstreren
 • Verzorgen van rondleidingen, geven van poppenkastvoorstellingen of optreden als archeoloog in onze ArcheoFactory, afhankelijk van jouw eigen affiniteit

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een inspirerende en afwisselende baan met enthousiaste collega’s
 • Een unieke werkambiance in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
 • Salaris conform de cao dagrecreatie (€ 12,36 bruto per uur bij schaal 3,0)
 • Een (gedeeltelijke) vergoeding van reiskosten bij woon-werkverkeer boven de 15 km
 • Gezellige team- en personeelsactiviteiten
 • Gratis entree voor jou. Als je een partner en/of kinderen hebt, dan zijn die ook van harte welkom.
 • Een opleidingstraject met je nieuwe collega’s: de opleiding bestaat uit kennis verwerven over de prehistorie, Inheems-Romeinse tijd en middeleeuwen, trainingen voor het geven van rondleidingen, praktische historische vaardigheden en publieksvriendelijk handelen. Deelname aan het opleidingstraject is verplicht en vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2023. Ook in het seizoen zal je nog regelmatig training krijgen onder werktijd.

Het betreft een seizoensaanstelling van 18 maart t/m 5 november 2023 voor gemiddeld 1 dag per week. Het rooster wordt in overleg gemaakt. Je werkt in principe in het weekend, maar in de schoolvakanties vragen we ook beschikbaarheid op enkele weekdagen. De werktijden zijn op doordeweekse schooldagen van 09:00 tot 17:00 uur, op weekend- en vakantiedagen van 09:30 - 17:30 uur.

N.B. Ben je alleen beschikbaar in de weekenden? Of ben je alleen beschikbaar in de zomer? Neem dan zeker ook contact op, er is veel mogelijk, zoals bijvoorbeeld blijven slapen in onze prachtige historische gebouwen!

Wat krijg je ervoor terug?

Enthousiast?

Wij zijn op zoek naar mensen die met veel enthousiasme het publiek kunnen informeren en vermaken. Stuur een creatieve brief of filmpje (maximaal 90 seconden) waarin jij toelicht wat je voor ons zou kunnen betekenen. Voeg een cv bij en stuur dit samen uiterlijk 8 januari 2023 per mail (of via WeTransfer) naar y.lammers@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Yvonne Lammers, hoofd preHistorisch Dorp. Het is mogelijk jouw rol als tijdgids te combineren met die van groepsbegeleider

Springt jouw brief of filmpje eruit? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 13 of maandag 16 januari.

Combifunctie contentmarketeer en tijdgids

Zou je graag meer willen werken voor het preHistorisch Dorp dan 1 dag per week? Naast een groepsbegeleider, zijn we ook op zoek naar een contentmarketeer voor op kantoor. Een combi van deze functies is mogelijk: we waarderen het erg als je zowel op de achtergrond als de voorgrond van het museum werkzaam bent. Denk je dat je voor beide functies geschikt bent? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet. Deze mag je sturen naar Yvonne én Marjan op y.lammers@eindhovenmuseum.nl en m.vossen@eindhovenmuseum.nl. 

Iedereen is anders

Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Onze verschillen maken ons sterker en dragen bij aan de kracht van ons team. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kan maken voor ons museum!