Vacature collectie Eindhoven Museum

Vacature collectie Eindhoven Museum

Vrijwilliger collectie

Hou je van geschiedenis? Wil je nieuwe historische objecten ontdekken? Eindhoven Museum en het preHistorisch Dorp bouwen samen aan nieuw museum, Museumpark Vonk, waar we de gehele geschiedenis van Eindhoven gaan tonen. We voeren onderzoek uit en zorgen dat de collectie straks op en top gepresenteerd wordt. Help je mee dit te realiseren?

Je werkzaamheden verricht je voornamelijk in het depot van Eindhoven Museum, op het creatieve sectie C in Eindhoven. Je onderzoekt daarbij de geschiedenis van 1600 tot heden met behulp van literatuur of interviews. De ene dag pak je historische objecten opnieuw in, de andere dag houd je je bezig met het registreren van objecten in Kleksie of het fotograferen ervan: kunst, huisraad, gereedschap en andere objecten maken onderdeel uit van de collectie van Eindhoven. 

Vrijwilliger collectie

Voor de echte museumliefhebber

Jij herkent je hierin:

  • Affiniteit met geschiedenis
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Analytisch ingesteld

Jij krijgt:

  • Een interessante vrijwilligersbaan met leuke collega's
  • Gratis entree voor jou, je partner en je kinderen in het preHistorisch Dorp
  • Jaarlijks twee feesten in het preHistorisch Dorp voor alle medewerkers en vrijwilligers

Interesse?

Het meeste werk vindt plaats op het depot van Eindhoven Museum. De voorkeur gaat daarbij uit naar de maandag of vrijdag, maar in overleg is een andere dag of werken vanuit huis ook mogelijk. Voor deze functie is het fijn als je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar bent.


Solliciteren
Wil je meer weten over de functie of wil je direct solliciteren? Stuur je motivatie en cv dan naar k.groot@eindhovenmuseum.nl, t.a.v. Klaartje Groot. 

Over Eindhoven Museum

Onze stad: vroeger, nu en straks; dat is Eindhoven Museum. Het uitgangspunt is dat kennis over de geschiedenis onmisbaar is voor innovatie in de toekomst. Door te weten waar je vandaan komt, kun je bedenken waar je naartoe wilt. Het museum bestaat uit het preHistorisch Dorp en heeft daarnaast een uitgebreide collectie objecten uit het dagelijks leven en werken van Brabantse kunstenaars. Op dit moment heeft Eindhoven Museum geen expositieruimte, maar kun je de objecten tegenkomen bij andere musea.

Adres werkzaamheden
Depot op Sectie C
Daalakkersweg 2
4531 JA Eindhoven
 

Eindhoven Museum