Vacature vrijwilliger presentatie

Vacature vrijwilliger presentatie

Gezocht: geschiedenisliefhebber

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan het preHistorisch Dorp? Heb je veel kennis van geschiedenis en ben je creatief? Neem je graag een kijkje achter de schermen? Dan is de rol als vrijwilliger presentatie misschien voor je weggelegd!

In deze functie ondersteun je de museummanager in haar werkzaamheden. Je krijgt de kans om mee te kijken bij ervaren museumprofessionals en deze te begeleiden in hun uitdagingen. Je ontwikkelt bijvoorbeeld activiteiten die de bewoners in het museum met de bezoekers kunnen uitvoeren. Of je voert onderzoek op een specifiek historische onderwerp uit: de ene keer is dat voor quizvragen op social media, de andere keer is dat voor een informatief en inhoudelijk bord voor een evenement. Je hebt bergen aan creatieve idee├źn en weet hoe je informatie op een toegankelijke manier over kunt brengen.

preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is het kindvriendelijkste museum van Noord-Brabant. Een openluchtmuseum waar de bezoeker van jong tot oud actief bezig is met het alledaagse leven van vroeger. Door middel van levende geschiedenis kun je in zes tijdvakken een tijdreis maken van de vroege prehistorie tot de late middeleeuwen. Jaarlijks trekt het museum ruim 70.000 bezoekers, waaronder veel gezinnen met kinderen. Naast 11 vaste medewerkers en zo'n 35 seizoenmedewerkers, zijn ruim 180 vrijwilligers bij het preHistorisch Dorp betrokken. 

preHistorisch Dorp

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een leuke vrijwilligersbaan met enthousiaste collega's
  • Een kans om een bijdrage te leveren aan onze educatieve doelstellingen
  • Een unieke werkambiance in een historische setting, mooi gelegen in de Genneper Parken
  • Gezellige vrijwilligersfeesten
  • Begeleiding door een contactpersoon, waar je terechtkunt met al je vragen
  • Gratis entree voor jou. Als je een partner en/of kinderen hebt, dan zijn die ook van harte welkom
Wat krijg je ervoor terug?

Kom zoals je bent

Bij ons heeft iedereen de ruimte om zichzelf te zijn. Onze verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven vormt de kern en kracht in het team. Eindhoven en omgeving bloeien van diversiteit! Bij het preHistorisch Dorp juichen we dit toe en streven we ernaar een levendige afspiegeling te zijn van deze gevarieerde regio. We geloven in het omarmen van verschillende achtergronden en perspectieven, en we nodigen iedereen uit om deel uit te maken van ons historisch avontuur. 

Kom zoals je bent

Interesse?

Je bent minimaal een halve dag per week beschikbaar. De frequentie, dag, tijd en locatie worden in overleg met jou bepaald. Flexibiliteit is hierin mogelijk.

Solliciteren
Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Yvonne Lammers, manager museum, via y.lammers@eindhovenmuseum.nl. Liever snel langskomen voor een kennismakingsgesprek? Stuur een korte motivatie met cv naar bovenstaand e-mailadres. We horen graag van je!