Vikingfest 2021 [uitverkocht]

Vikingfest 2021 [uitverkocht]

Ontdek de wereld van de Vikingen

Kom je naar Vikingfest op 17 & 18 juli 2021? Het hele weekend nemen vechters, ambachtslieden, muzikanten, vertellers en marktventers het preHistorisch Dorp over!

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Het vernieuwde Vikingfest

Of je nu van verhalen of van vechten houdt, of je nu op zoek bent naar het mooiste stofje of het leukste sieraad; op het oudste Vikingfestival van Nederland sla jij je slag.

Op het Vikingfest van 2021 leer je onder meer van bijzondere ambachten en ontdek je hoe de enorme handelsgeest van de Vikingen ervoor heeft gezorgd dat we nu zoveel exotische producten kennen. De bekende show is vernieuwd en zal zich dit jaar over het hele dorp afspelen zodat iedereen ervan kan genieten … beleef het tijdens dit unieke weekend!

Tijdens Vikingfest is ook Herberg Den Bonten Os natuurlijk open om de dorst te lessen en de honger te stillen. 

Het vernieuwde Vikingfest

Een markt vol ambachten

Kom je naar Vikingfest in het preHistorisch Dorp, dan ben je verzekerd van de beste Vikingmaterialen. Je kunt niet alleen prachtige producten kopen, je ziet ook ware ambachtslieden aan het werk. Blaasbalgtechnieken bij De Kralenmaker, prachtige ijzerproducten van Black Oak Forge, bijzondere instrumenten van Primalcraft Instruments, mooie sieraden bij Replikant, stoffen van Speerbijter en nog veel meer! Hier kun je rustig even snuffelen tussen alle replica's van de tijd van de Vikingen.

Bij de meeste kraampjes van Vikingfest moet je met cash betalen. Bij de herberg kun je zowel pinnen als met cash betalen. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen. Zorg er dus voor dat je vooraf geldt hebt gepind.

Let op: stoere Vikingen gekleed in historische kleding mogen gerust ronddwalen op de markt en in ons museum, maar laat je wapens thuis!

Een markt vol ambachten

Vikingfest 2021: uitverkocht!

Vikingfest ziet er in 2021 door de coronamaatregelen anders uit dan voorgaande jaren: er is een maximaal aantal tickets beschikbaar en we hanteren tijdsloten. Dus alleen de allerbeste, allersterkste en vooral allersnelste Vikingen mogen neerstrijken in ons museum! 

Helaas is Vikingfest 2021 uitverkocht. Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor de datum in 2022.

Tijdsloten:

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur 

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Tussen 13:00 en 13:30 uur en na 17:00 uur is het museum gesloten voor bezoekers.
Hoewel we de bezoekersstromen bij binnenkomst verspreiden, dien je rekening te houden met een rij aan het begin van jouw tijdslot. Alvast bedankt voor je begrip.

Informatie programma

Bekijk hieronder alvast het prorgamma voor Vikingfest 2021, onder voorbehoud van wijzigingen.

1724

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Vikingfest in het kort

  • Datum: zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021
  • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50 
  • Kaartverkoop: UITVERKOCHT
  • Coronamaatregelen: bekijk het overzicht
Vikingfest in het kort

Liever een andere dag?