Maak een reis in de tijd

Maak een reis in de tijd

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Vier de zomervakantie in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van 6 juli t/m 1 september ervaar je zelf hoe het er vroeger aan toeging. Iedere dag zijn er andere activiteiten en is er van alles te beleven in het museum. 

Tickets

Historische activiteiten

In het preHIstorisch Dorp is er tijdens de zomervakantie ontzettend veel te beleven. De zomeractiviteiten met onze historische bewoners zijn elke dag anders, denk bijvoorbeeld aan:

 • Stook een vuurtje als een Viking
 • Ga kanovaren als een jager
 • Schrijf als een middeleeuwse monnik
 • Jaag op prehistorische prooien met een speer
 • Schiet pijl-en-boog zoals Robin Hood
 • Bak een broodje boven het vuur
 • En nog veel meer!
Historische activiteiten

Doeboekje mét stickervel

Kom je in de zomervakantie langs? Dan krijg je naast het gratis doeboekje, ook nog eens een stickervel mee! Het stickervel vol vroegmiddeleeuwse objecten kun je gebruiken om de foto van de Adellijke Hoeve in het doeboekje in te richten naar jouw smaak. Of je plakt ze natuurlijk thuis ergens anders op…

In het doeboekje vind je alle informatie die je nodig hebt jouw bezoek aan ons museum compleet te maken. Want waar mag je nu eigenlijk een broodje bakken? En waar vind je de boogschutter? Dat staat allemaal in het doeboekje! Verhalen van historische figuren leiden je door allerlei activiteiten en bijzonderheden die je kunt zien of doen in het preHistorisch Dorp. Ook zit het boekje tjokvol puzzels die je thuis of in het museum kunt maken. Het doeboekje mag je mee naar huis nemen na je bezoek. Ideaal om nog even na te genieten van je tijdreis!

Iedere dag: poppenkast

Elke dag zijn er poppenkastvoorstellingen om 12:00 en 16:00 uur, waar het altijd lachen, gieren en brullen is! Onze historische bewoners zorgen voor een onvergetelijke show vol humor. De handgeschilderde poppenkast bevindt zich aan het middeleeuwse marktplein: neem plaats op de bankjes en geniet!

Tickets

Iedere dag: poppenkast

Zomer vol vertellingen

Ga je mee op reis? Samen met onze verhalenverteller kom je op de meest bijzondere plekken: in sprookjesachtige kastelen, rondom donkere bossen of te midden van steenrijke Vikingen. Bastiaan, de verhalenverteller, vertelt namelijk niet zomaar verhalen. Hij neemt je volledig mee in zijn vertelling. Om deze reden zijn de voorstellingen leuk voor jong en oud!

Bastiaan is op de volgende dagen van de zomervakantie in juli aanwezig om verhalen te vertellen:

 • Zaterdag 6 juli
 • Zondag 7 juli
 • Maandag 8 juli
 • Dinsdag 9 juli
 • Woensdag 10 juli
 • Maandag 29 juli
 • Dinsdag 30 juli
 • Woensdag 31 juli
Zomer vol vertellingen

Rondleidingen

Benieuwd op welke archeologische gegevens wij onze huisreconstructies baseerden? Wat de verschillen zijn tussen jagers en boeren? Of wie er allemaal samen sliepen in een huis? Ga dan mee met de gratis rondleiding. Deze wordt dagelijks om 13:00 uur gegeven door een van onze tijdgidsen en is met name gericht op volwassenen. We starten op het marktplein.

Komt de tijd van rondleiding je niet uit? Je kunt aan de hand van de gratis museumgids of audiotour ook zelfstandig een rondleiding door het museum doen. Voor vragen onderweg kun je natuurlijk ook terecht bij onze tijdgidsen! Of boek een privérondleiding voor jouw groep.

Rondleidingen

Boomstamkano's maken

Wist je dat de oudste kano die we in Nederland kennen, dateert uit ongeveer 7500 voor Christus? Duizenden jaren geleden wist de mens al hoe ze zich moest verplaatsen over het water! Zo konden ze andere plekken bezoeken én gemakkelijker vis vangen. De oudste kano die is gevonden, was gemaakt van een lange boomstam, die was uitgehold met behulp van geweibijlen.

In de week van 22 t/m 28 juli vindt er een (gesloten) cursus boomstamkano's maken plaats in ons museum. Hoewel het niet mogelijk is om deel te nemen aan de cursus, kun je wel meekijken bij dit bijzondere en tijdrovende proces. Daarnaast zijn er altijd medewerkers beschikbaar die je vragen over het maken en repareren van de boomstamkano kunnen beantwoorden.

Enthousiast geworden over dit eeuwenoude vervoersmiddel? Maak dan zelf een tochtje in onze kano's! Je vindt ze aan de waterzijde in de prehistorie.

Boomstamkano's maken

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

 • Datum: 6 juli t/m 1 september
 • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
 • Prijs: € 12,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
 • Kaartverkoop: online en aan de kassa.
 • Gesloten: maandag 19 en maandag 26 augustus

Tickets

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Route naar het preHistorisch Dorp

Ons adres: Boutenslaan 161B, 5644 TV Eindhoven.

Fiets

Met de fiets kun je gemakkelijk naar ons museum én je mag de fiets in de fietsenstalling plaatsen direct tegenover de ingang. Wel zo handig!

Openbaar vervoer

Stippel je route naar station Eindhoven en het preHistorisch Dorp gemakkelijk zelf uit op 9292. Tip: Kom je niet uit de regio? Dan is misschien de Flixbus een goedkoper en sneller alternatief dan de trein. 

Auto

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's. De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Antoon Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve