Maak een reis in de tijd

Maak een reis in de tijd

Zomervakantie 2023 in het preHistorisch Dorp

Reis deze zomervakantie met het preHistorisch Dorp mee terug in de tijd. In dit openluchtmuseum in Eindhoven ervaar je hoe het leven was in de tijd van de jagers en verzamelaars, de tijd van de eerste boeren of juist die van de Vikingen. Er is iedere dag iets nieuws te beleven met onze historische bewoners. Van 3 juli t/m 3 september zit je voor een historisch en avontuurlijk dagje uit dus goed bij ons museum!

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Historische activiteiten

In het preHistorisch Dorp in Eindhoven ervaar je hoe het er vroeger aan toe ging – van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Hier komt de geschiedenis tot leven! Leer de geheimen van de ambachtslieden en kijk of help mee bij onze dorpelingen.

De zomeractiviteiten met onze historische bewoners zijn elke dag anders. Bijvoorbeeld: 

  • Stook een vuurtje als een Viking
  • Ga kanovaren als een jager
  • Schrijf als een middeleeuwse monnik
  • Jaag op prehistorische prooien met een echte speer
  • Schiet pijl-en-boog zoals Robin Hood
  • En nog veel meer!
Historische activiteiten

Twee Maanden Middeleeuwen

Het ambachtenhuis van het preHistorisch Dorp is van 1 juli t/m 27 augustus dag en nacht bewoond. Acht weken lang gaat één vrouw er koken, wassen, eten en slapen. Hoe zag het leven in de middeleeuwen eruit? Welke uitdagingen zijn er in en rondom een middeleeuws huis? Wat eet je en hoe bereid je het? Hoe zorg je voor licht? Waar slaap je? Met welke huishoudelijke taken houd je je bezig? Neem een kijkje in het prachtig aangeklede huis, maak een praatje met de bewoonster en ontdek het leven in de late middeleeuwen.

Twee Maanden Middeleeuwen

Twee Maanden Middeleeuwen

De ArcheoFactory: waar vondsten verhalen worden

De ArcheoFactory is een modern lab op het museumpark. Hier ervaar je zelf wat er met de nieuwste technologieën over het verleden te ontdekken valt. Want hoe komt een archeoloog van bodemvondsten tot een verhaal over het verleden? In de ArcheoFactory leer je hoe archeologen te werk gaan en hoe je zelf een reconstructie kunt maken van het verleden - net als een archeoloog. Er staat altijd een historisch bewoner voor je klaar met meer informatie en uitleg, zodat jij alles over archeologie kunt ontdekken!

Iedere dag: poppenkast!

Iedere dag vindt er om 12:00 en 16:00 uur een poppenkastvoorstelling plaats. Je vindt de handgeschilderde poppenkast aan het middeleeuwse marktplein. De voorstelling wordt gegeven door onze historische bewoners en elke voorstelling is anders. Neem plaats op de bankjes en geniet van de show!

Iedere dag: poppenkast!

Rondleidingen

Benieuwd op welke archeologische gegevens wij onze huisreconstructies baseerden? Wat de verschillen zijn tussen jagers en boeren? Of wie er allemaal samen sliepen in een huis? Ga dan mee met de gratis rondleiding. Deze wordt dagelijks om 13:00 uur gegeven door een van onze tijdgidsen en is met name gericht op volwassenen. We starten op het marktplein.

Kom de tijd van rondleiding je niet uit? Je kunt aan de hand van de gratis museumgids of audiotour ook zelfstandig een rondleiding door het museum doen. Voor vragen onderweg kun je natuurlijk ook terecht bij onze tijdgidsen! Of boek een privérondleiding voor jouw groep.

Rondleidingen

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

  • Datum: 3 juli t/m 3 september
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Prijs: € 11,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa.

Tickets

Zomervakantie in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve