Morgen open vanaf 09:30 uur

Echte historie met échte mensen

Echte historie met échte mensen

Beleef geschiedenis van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Koop tickets

Beleef geschiedenis van dichtbij

Bestel je tickets

Momenteel hanteren we een maximum aantal bezoekers per dag. Om dit maximum te bewaken en jouw bezoek te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om op voorhand online toegang tot het museum te reserveren.

Twee tijdsloten per dag
Kies voor een ochtend- of middagbezoek: van 09:30 tot 13:00 uur of van 13:30 tot 17:00 uur. Je hebt vervolgens ruim drie uur de tijd om het museum te verkennen. Tussen 13:00 en 13:30 uur en na 17:00 uur is het museum gesloten voor bezoekers.

Koop tickets

Bestel je tickets

Heksia: laatste tickets!

Hekserij leeft! Op 3 & 4 oktober vindt de allereerste editie van Heksia plaats. Een festival voor iedereen: sprookjesliefhebbers, moderne heksen en heidenen die graag in het verleden dwalen. De laatste tickets zijn nog online beschikbaar. Ga je mee met onze magische reis in de tijd?

Meer over Heksia

Heksia: laatste tickets!

Bekijk onze evenementen

Dit ga je ontdekken:

Voel jij je een jager? Leer dan speerwerpen of vuur maken. Ben je meer een sterke vrouw uit de prehistorie? Leer bandweven of peddel in een boomstamkano. De Vikingen onder ons leren schieten met pijl en boog, of ontdekken hoe ze een zwaard smeden. En avonturiers gaan op zoek naar het geheime pad of luisteren naar spannende verhalen rond het vuur. In wiens huid kruip jij graag?

Wat is er te doen?

Dit ga je ontdekken:

Herberg iedere dag open

Herberg Den Bonten Os aan het marktplein is dagelijks geopend voor onze bezoekers. Strijk neer op het terras of in de middeleeuwse herberg voor heerlijke pannenkoeken, broodjes, salades en nog veel meer. Ook voor warme gerechten of een verfrissend drankje ben je hier aan juiste adres.

Herberg Den Bonten Os

Herberg iedere dag open

Nominatie leukste uitje

Het preHistorisch Dorp is dit jaar genomineerd voor het leukste uitje van Noord-Brabant! Om kans te maken op het podium te belanden, kunnen we jouw stem goed gebruiken. Help je mee? Stem dan op ons via de website van de ANWB.

Stemmen

Nominatie leukste uitje