Ambachten voor meesters

Ambachten voor meesters

Educatief programma: middeleeuwen

Zo’n 800 jaar geleden ontstonden er steeds meer verschillende beroepen. Sommige mensen waren boer, anderen smid, bakker of schrijnwerker. Als je zo'n beroep wilde leren, werd je eerst gezel - een leerling. Als je alle beproevingen van je opleiding doorstaan had, kreeg je je beloning en werd je meester. In dit programma doorloop je niet alleen het gezellenprogramma, maar mag je je daarna ook verdiepen en ga je met nóg meer ambachten aan de slag! Extra veel tijd om eeuwenoude skills bij te werken dus.

Eeuwenoude ambachten

Rond ons marktplein staan de huizen uit het middeleeuwse stadje Endehoven. Stel je eens voor dat je hier wekelijks op de markt je boodschappen moest doen! In het wevershuis verkopen ze stoffen, de smid verkoopt messen en beitels en in herberg Den Bonten Os wordt gegeten en gedronken en ook wel eens geknokt! Dompel je onder in een tijd van steden en staten.

Eeuwenoude ambachten

Praktische informatie

Tijdsduur: 4 uur
Tarief: € 18,- per leerling (min. 20, max. 34), begeleiders gratis
Leeftijd: 10 jaar en ouder

Samengevat:

  • Beiteltje smeden, torderen en slijpen
  • Mergel bewerken met eigen beitel
  • Beitelhoesje van leer maken
  • Touw slaan
  • Kaarsen dompelen
  • Eventueel spellen op het marktplein

Let op: Voor de veiligheid van de kinderen en kwetsbaarheid van ons museum vragen we scholen om met minimaal 1 begeleider per 7 leerlingen te komen. De begeleiders houden tijdens het uitstapje een oogje in het zeil, zodat onze historisch bewoner zich volledig kan richten op het educatieve aspect.

Aanvraag schoolbezoek

Praktische informatie