preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp: 6 dagen per week open

Beleef de geschiedenis: reis 15.000 jaar in 1 dag! Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel en steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ontmoet bewoners in eeuwenoude hoeves en boerderijen. Doe mee aan historische spelletjes, maak Oerselfies en ontdek de tijdkisten! 

Koop nu je tickets

Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:


Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden 

Vanaf 30 maart zijn we van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur geopend. Tijdens feestdagen en schoolvakanties zijn we ook op maandagen geopend.
Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

De Tijdkijker

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Als je ze hebt gevonden, geeft de app je een opdracht. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel! Heb je alle punten gevonden en de opdrachten goed uitgevoerd? Dan ben je een echte tijdreiziger. Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Historische belevenissen

Rondleiding

Ontmoet historische bewoners in zes tijdperken op hun erven, ambachtsgebouwen en hoeves. Iedere dag om 14:30 kun je deelnemen aan een rondleiding door het dorp. Tijdens feestdagen en in weekend is er een extra rondleiding om 13:00.

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij een rondleiding op maat. Hiervoor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Ambachtenlab

Heb jij altijd al willen leren smeden? Of zou je heel graag een leren tas willen maken? Kinderen van 8 tot en met 12 jaar gaan op woensdagmiddagen van 15:00 tot 17:00 uur creatief aan het werk in het historisch ambachtenlab!

Bekijk de plattegrond

Ontdek de Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Historisch Ambachtenlab
Iedere woensdagmiddag 15:00 - 17:00 uur

Weet jij hoe je van leer een armband maakt? Of wil je heel graag een eigen drinkbeker van hoorn maken? Kom dan naar het Historisch Ambachtenlab in het preHistorisch Dorp in Eindhoven.
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op woensdagmiddag creatief aan de slag met oeroude technieken in deze historische knutselclub.


bekijk het evenement >


Hemelvaart: gifmengers en kruidenvrouwtjes
30, 31 mei en 1, 2 juni 2019

Ontdek tijdens het Hemelvaart-weekeinde de magische wereld van planten & kruiden: Tegen alles is wel een kruid gewassen!

bekijk het evenement >


Vikingfestival
8 t/m 10 juni 2019

De Vikingen vallen het preHistorisch Dorp weer binnen! Het grootse Vikingfestival brengt dit jaar bijna 300 Vikingen naar Eindhoven van 8 t/m 10 juni. Het hele dorp wordt 3 dagen lang overspoeld door een kampement van ambachtslieden, handelaars en krijgers. 


bekijk het evenement >