Beleef geschiedenis

Tot nader order gesloten

Het preHistorisch Dorp is in verband met het coronavirus momenteel gesloten. Houd onze social media kanalen, zoals Facebook, in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Dagje uit naar het openluchtmuseum

In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten voor iedere leeftijd zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven 

Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:

Tijdens de pauze van onze bewoners kun je tal van onbemande activiteiten ondernemen. Bekijk ze hier:

App: De Tijdkijker

Speurtocht

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel!

Audiotour

Heb je behoefte aan meer inhoud en verdiepingen tijdens je bezoek? Dan kun je in de app de audiotour doen. Wandel langs alle hoogtepunten terwijl onze gids je meeneemt door de geschiedenis. Neem je eigen oordopjes mee of koop een paar aan de kassa voor slechts € 1,-
Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Ervaar het verleden

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we in het weekend en tijdens feestdagen verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

Vanaf 1 juni zijn we open van dinsdag t/m zondag van 09:30 - 13:00 uur en 13:30 - 17:00 uur. Koop je ticket altijd vooraf online binnen het gewenste tijdsslot. Tijdens feestdagen en schoolvakanties in de regio Zuid zijn we ook op maandagen open. Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

Bekijk de plattegrond

Ontdek Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Kleurplaten

Kleur het verleden! Download hieronder een van onze drie kleurplaten door op de tekst te klikken en voorzie het verleden van kleur. Je kunt kiezen uit verschillende periodes die je ook terugvindt in het preHistorisch Dorp. Heb je er eentje af? Stuur 'm dan op naar een vriend of familielid. Je mag 'm ook naar ons sturen. Post ontvangen is altijd leuk, toch?

bekijk het evenement >


Het preHistorisch Dorp mag weer open!
vanaf 2 juni

Reizen in de tijd mag weer! Vanaf 2 juni mogen we jullie na een lange winterstop eindelijk weer begroeten in ons openluchtmuseum. We hebben alle maatregelen genomen zodat bezoekers op gepaste afstand het museum mogen ontdekken. We gaan zelfs een half uur eerder open zodat iedereen op zijn of haar gemak ons complete aanbod kan ontdekken.

bekijk het evenement >


Schatgraven en tijdreizen, zomervakantie in het preHistorisch Dorp
7 juli t/m 30 augustus 2020

De hele zomervakantie kun je in het preHistorisch Dorp als archeoloog aan de slag. Kom mee graven in onze opgraving en leer hoe je kunt ontdekken hoe oud de spullen zijn die je hebt opgegraven.


bekijk het evenement >