Beleef geschiedenis

T/m 27 maart gesloten

Het preHistorisch Dorp is van 4 november 2019 t/m 27 maart 2020 in verband met de winterperiode gesloten. Houd onze social media kanalen, zoals Facebook, in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste evenementen.

Dagje uit naar het openluchtmuseum

In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten voor iedere leeftijd zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Ontdek onze geschiedenis door deze vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven 


Wat is er te doen in het preHistorisch Dorp? Bekijk de korte documentaire die MuseumTV over ons park maakte:

Tijdens de pauze van onze bewoners kun je tal van onbemande activiteiten ondernemen. Bekijk ze hier:

App: De Tijdkijker

Speurtocht

De Tijdkijkerapp brengt jou midden in historische scènes van 15.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Ga op speurtocht en vind zes echte archeologische objecten in verschillende huizen. Ook kun je toffe Oerselfies maken: je transformeert in onze app tot een stoere jager of iemand van adel!

Audiotour

Heb je behoefte aan meer inhoud en verdiepingen tijdens je bezoek? Dan kun je in de app de audiotour doen. Wandel langs alle hoogtepunten terwijl onze gids je meeneemt door de geschiedenis. Neem je eigen oordopjes mee of koop een paar aan de kassa voor slechts € 1,-
Download de app in de Apple Store of Google Playstore en ontdek de 9 speurpunten. Lees meer en kijk de video

Ervaar het verleden

Rondleiding

Iedere dag om 14:30 kun je deelnemen aan een gratis rondleiding door het dorp. Tijdens feestdagen en in het weekend is er een extra rondleiding om 12:30.

Voor bezoekers met een verstandelijke beperking bieden wij een rondleiding op maat. Hiervoor kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Herberg Den Bonten Os

Graag een hapje eten tijdens je bezoek? In Herberg Den Bonten Os serveren we in het weekend en tijdens feestdagen verse producten die we ter plekke en met aandacht voor je bereiden.

Openingstijden

Let op: van 4 november 2019 t/m 27 maart 2020 zijn wij gesloten. Vanaf 28 maart zijn we open van dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. Tijdens feestdagen en schoolvakanties in de regio Zuid zijn we ook op maandagen open. Gedurende het hele jaar is het mogelijk om feestjes, bijeenkomsten of vergaderingen te reserveren in het preHistorisch Dorp.

Bekijk de plattegrond

Ontdek Tijdkisten

Door het hele museum zijn Tijdkisten verstopt. Daarin vind je extra informatie over het tijdperk waarin je je bevindt. De kisten laten meer zien over het leven van alledag: de kleding, het voedsel en de technieken die men beheerste. Ontdek jij ze allemaal?

AGENDA


Winterborrel: onze warmste bedrijfsborrel
november t/m maart

Terugkijken op een goed jaar, of juist vooruit kijken naar volgend jaar? Reis met collega’s door de tijd in het preHistorisch Dorp. Geniet in authentieke middeleeuwse setting van de winterborrel of nieuwjaarsborrel, onze warmste bedrijfsborrel in herberg Den Bonten Os. 

bekijk het evenement >


Ridders openen seizoen 2020, hijs je in het harnas!
28 & 29 maart 2020

In het laatste weekend van maart gaat het preHistorisch Dorp weer open. Dat doen we feestelijk, want de Hospitaalridders bestaan 10 jaar en dat moet gevierd worden! 

bekijk het evenement >


Heksia: De magische wereld van heksen en heidenen
11 t/m 13 april 2020

Hekserij leeft! Met Pasen duik je in het preHistorisch Dorp in de wereld van rituelen en magie.

bekijk het evenement >