1912

Museumschatjes = vol

Helaas hebben wij geen plek meer voor Museumschatjes. Ook de reservelijst is vol. Probeer het volgend jaar nog eens!

Alsnog langskomen met je school? Bekijk dan eens ons uitgebreide educatieve aanbod: we hebben programma's van 2 uur, 4 uur of een hele dag! Ook is een schoolreisje mogelijk voor slechts € 9,50 per leerling.

Scholen

Over Museumschatjes

Museumschatjes is een initiatief van Erfgoed Brabant waarmee basisscholen bonnen ontvangen voor een gratis museumbezoek. Het project wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant.

Voor wie: alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort. In ons museum gaan leerlingen vervolgens op ontdekkingstocht door het museum. Ze ondernemen daarbij verschillende historische activiteiten, zoals broodjes bakken en speerwerpen. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.

Meer informatie vind je op de website van Erfgoed Brabant.

Over Museumschatjes