1912

Over Museumschatjes

Voor het schooljaar 2021-2022 bieden wij geen Museumschatjes meer aan. Houd de website van Erfgoed Brabant in de gaten voor opties in schooljaar 2022-2023.

Museumschatjes is een initiatief van Erfgoed Brabant waarmee basisscholen bonnen ontvangen voor een gratis museumbezoek. Het project wordt gesubsidieerd door de Provincie Noord-Brabant.

Voor wie: alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort. In ons museum gaan leerlingen vervolgens op ontdekkingstocht door het museum. Ze ondernemen daarbij verschillende historische activiteiten, zoals broodjes bakken en speerwerpen. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.

Meer informatie vind je op de website van Erfgoed Brabant.

Via het formulier onderaan deze website kun je een aanvraag doen voor Museumschatjes in het preHistorisch Dorp. Let op: dit is geen bevestiging van boeking.

Over Museumschatjes

Data en tijdsloten

Hieronder vind je de mogelijke data waarop je langs kunt komen met Museumschatjes. Bij vraag 9 op onderstaand formulier kun je de voorkeursdatum en -tijd doorgeven. Je kunt hierbij ook andere voorkeursmomenten doorgeven. Als jouw gewenste tijdslot vol is, delen we je in op een ander voorkeursmoment. 

  • Voor schooljaar 2021-2022 zijn er geen data meer voor Museumschatjes. Houd de website van Erfgoed Brabant in de gaten voor mogelijkheden voor schooljaar 2022-2023.

Let op: Het is met de bonnen van Museumschatjes niet mogelijk om op een andere dag langs te komen dan bovenstaande dagen. Als je op een andere dag met je groep of school wilt komen of de voorkeur hebt voor een langer bezoek, kijk dan eens bij ons educatieve aanbod. Voor deze educatieve programma's gelden de prijzen die vermeld staan op de betreffende pagina.