Over het museum

Over het museum

Het preHistorisch Dorp is een historisch openluchtmuseum in de Genneper Parken in Eindhoven. Je wandelt er in de buitenlucht door zes historische tijdperken, van 10.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. 

Het museum trekt ca. 55.000 bezoekers per jaar, zowel dagjesmensen als schoolgroepen. Het preHistorisch Dorp organiseert ook jaarlijks historische evenementen, waaronder het grootste Vikingfestival van Nederland.

Bij het preHistorisch Dorp werken 11 vaste krachten, 25 tot 30 seizoenskrachten en 140 vrijwilligers - waarvan 40 wekelijks.

Zes tijdperken op één dag

Op je tocht door het museum kom je langs en en loop je door archeologische reconstructies van gebouwen, leer je van Lau, Bente, Wolf, Sigiward, Oda en Constant hoe het leven vroeger was en krijg je levende geschiedenislessen van de dorpsbewoners. Zo maak je de geschiedenis van dichtbij mee.

1.    De tijd van jagers en verzamelaars
2.    De tijd van de eerste boeren
3.    De Inheems-Romeinse tijd
4.    De tijd van de Vikingen en Franken
5.    De tijd van handel en steden 
6.    De Tachtigjarige Oorlog

Zes tijdperken op één dag

Waarom preHistorisch met een H?

In onze naam schrijven we Historisch met een hoofdletter H, om duidelijk te maken dat we niet alleen de prehistorie, maar ook de historie laten zien.

Waarom preHistorisch met een H?

De dorpsbewoners

Op je ontdekkingstocht door het preHistorisch Dorp kom je de historische bewoners tegen. Je vindt deze ‘tijdgidsen’ op de erven, hoeves of ambachtshuizen uit hun eigen tijd. Gekleed in de klederdracht van toen leiden ze je rond, vertellen verhalen en laten zien wat onze voorouders zoal deden. Ze helpen je ook om zelf aan de slag te gaan met allerlei historische activiteiten zoals vuur maken, boogschieten, ijzersmeden, speerwerpen, pottenbakken of weven.

De dorpsbewoners

Vacatures

Wil jij werken of vrijwilligen in het preHistorisch Dorp? We zoeken altijd nieuwe vrijwilligers. Kom jij bij onze enthousiaste groep van 140 vrijwilligers voor één of meerdere dagdelen? 

Vacatures en vrijwilligerswerk


Bezoekersvoorwaarden en privacybeleid

Voor het bezoek aan ons museum gelden bezoekersvoorwaarden
Voor het bezoek aan deze website geldt onze privacy- en cookieverklaring.


Wat vind jij van ons museum?

Het preHistorisch Dorp is al jaren op rij verkozen tot hét Kidsproof museum van Noord-Brabant. Wat vind jij van ons museum? Vul de vragenlijst in of laat je review achter op Google.

Vragenlijst

1424