Prehistorische ijzertijd

Prehistorische ijzertijd

Door Anneke Boonstra

Op deze site vind je mijn verslagen van 25 jaar ervaring bij het bouwen van/ het leven in/ het experimenteren met een ijzertijdnederzetting aan het riviertje de Tongelreep... met altijd in het achterhoofd de vraag: "Hoe leefde de ijzertijdmens van 750 tot 0 v. Chr.?" Lees alle ervaringen en misschien staat er over 3 jaar een ijzertijdhuisje in je achtertuin. 

Wil je Annekes originele website bekijken? Dat kan hier. 

Wie is Anneke?

Hieronder stelt ze zich voor. Je kunt ook een interview met haar bekijken op YouTube.  

Meer dan 25 jaar ben ik bezig geweest met de vraag: “Hoe leefden de ijzertijdmensen van ongeveer 750 voor Christus tot ongeveer het jaar 0?”

Dit deed ik als oprichtster en later directrice van het Historisch Openlucht Museum Eindhoven door 25 jaar ervaring op te doen met het bouwen van een prehistorische nederzetting aan het riviertje de Tongelreep in Eindhoven. In deze jaren heb ik geproefd van en geëxperimenteerd met het leven in de ijzertijd. Ook daarna liet de essentiële vraag mij niet los.

Ik heb met heel veel mensen in mijn leven mogen samenwerken en veel kennis opgedaan. Deze kennis wil ik niet voor mezelf houden en daarom heb ik besloten om een website te maken waarop ik al mijn kennis en informatie kan zetten en kan delen met anderen die daar ook in zijn geïnteresseerd! Tegenwoordig vind je al deze informatie op de website van het museum.

Dat delen heeft volgens mij zin, omdat veel nieuwe beginners (als ze ervoor openstaan tenminste) op deze manier minder beginnersfouten zullen maken.

Ook zou ik graag van andere oplossingen over de bouw en technieken willen horen. Heb je zelf een website of blog over iets uit de prehistorische tijd, laat het horen. Misschien kunnen we een link maken.

Neem contact met me op via: a.boonstra8@upcmail.nl.

Anneke Boonstra 

Wie is Anneke?

Pdf's en cursussen van Anneke

Pdf's en cursussen van Anneke
1292
4559