Beauty & Fashion door de eeuwen heen 2021

Beauty & Fashion door de eeuwen heen 2021

De eerste en de laatste mode

Van tunica tot haute couture: op 19 en 20 juni 2021 komt de schoonheid van onze geschiedenis naar voren in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Rijkse Romeinse burgers, prehistorische boeren, uitgedoste soldaten, de bijzondere kleding uit de Tachtigjarige Oorlog en nog veel meer. Maak steentijdkettingen met steentijdbewoners of kies de mooiste stofjes op de minimarkt.

Dit evenement vond in het verleden plaats. Benieuwd naar het huidige programma van het preHistorisch Dorp? Ga dan naar onze agenda of volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

10.000 jaar fashionista’s

Met midzomer zet het preHistorisch Dorp de beauty- en fashion-wereld centraal en maak je in het openluchtmuseum een reis langs 10.000 jaar fashionista’s.

Trek je mooiste (historische) kostuum aan en geniet:

 • Kijk je ogen uit - overal lopen historische bewoners in de prachtigste kostuums;
 • Pas zelf kleding uit verschillende jaargetijden;
 • Laat jezelf een prehistorisch, Romeins of middeleeuws kapsel aanmeten;
 • Bezoek de Romeinse beautysalon, maak sieraden of een buidel bij één van onze historische fashionontwerpers;
 • Laat je inspireren door onze DIY en breng je buidel of zak mee;
 • Sla je slag bij onze historisch lingeriekraam, de stoffenkoopman Classic Fabrics of bij de marktvrouwen van middeleeuwse jurken.

Bij Herberg Den Bonten Os geniet je van de lekkerste drankjes en hapjes die in de moderne mode zijn.

10.000 jaar fashionista’s

Altijd in de mode

Wist je dat … 

 • Zelfs de eerste mensen zich al versierden? Met kraaltjes van schelp en stukjes barnsteen die ze op hun kleding naaiden. 
 • Er vooral in de Bourgondische periode (1361-1477) in de Lage Landen veel geld werd uitgegeven aan mode? De hertogen stonden bekend als de meest invloedrijke en weelderige van het Westen (West-Europa).
 • Mensen in de (pre)historie niet alleen maar grauwe en bruine vodden droegen? Kleurrijke kleding en goed gekleed zijn waren ook toen al van dagelijks belang en toonden iemands status (en dus ook rijkdom). 
Altijd in de mode

Alleen voor flitsende fashionista’s

Door de coronamaatregelen is er een maximaal aantal tickets beschikbaar. Dus alleen de snelste modekoningen en -koninginnen zijn zeker van een plaatsje. 

Kies voor een ochtend- of middagbezoek: 

Ochtend
Van 09:30 tot 13:00 uur 

Middag
Van 13:30 tot 17:00 uur

Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

 • Datum: zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021
 • Tijd: van 09:30 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 17:00 uur
 • Prijs: normale entreeprijs, € 9,95. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar, Museumkaarthouders en begeleiders van gehandicapten en Autipashouders (max. 1 per persoon). Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
 • Kaartverkoop: online
 • Corona: Bekijk de huidige maatregelen
Beauty & Fashion in het preHistorisch Dorp

DIY's: maak zelf je historische buidel of 19e-eeuwse losse zak

Tijdens het Beauty & Fashion event ontdek je bijzondere kledingstukken en accessoires uit verschillende tijdperken. Hoe droeg men vroeger kostbaarheden met zich mee? Ga zelf aan de slag en maak met deze DIY's jouw eigen leren buideltje of een 19e-eeuwse losse zak die je om je middel knoopt.

Ga met onderstaande knop naar de instructies voor het maken van jouw leren buidel.

Leren buidel

Ben jij de trotse eigenaar van een zelfgemaakte zak of buideltje? Deel je creatie dan met ons via Facebook of Instagram en maak kans op vrijkaartjes voor het Beauty & Fashion event!

Ga met onderstaande knop naar de instructies voor het maken van jouw losse zak.

Losse zak

1564

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp heeft twee gratis parkeergelegenheden met voldoende parkeerplekken voor auto's en touringcars.

De eerste bevindt zich voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum (Boutenslaan 161). Parkeren op de openbare weg bij het museum is gratis. Vanuit deze parkeerplaats loop je in enkele minuten naar de ingang van het park.

De tweede parkeergelegenheid is te vinden op adres Anton Coolenlaan 5. Vanaf hier maak je een mooie wandeling door de Genneper Parken van ongeveer 15 minuten om bij het museum uit te komen. Onderweg kom je langs groene weides en bosrijke omgevingen en kun je ook iets eten bij Paviljoen Genneperparken of de stadsboerderij Genneper Hoeve

Liever een andere dag?