Pottenbakkersweekend in het preHistorisch Dorp

Pottenbakkersweekend in het preHistorisch Dorp

Beleef het verleden

Op weekenddagen komt het preHistorisch Dorp écht tot leven! Bezoek het museum op zaterdag of zondag en laat je verrassen door alles wat er te ontdekken valt. De ene dag loop je een Viking tegen het lijf, de andere dag is de jagerstent bewoond door een heuse jager. In hét openluchtmuseum van Eindhoven is geen dag hetzelfde!

Wil jij je handen vuil maken? Dan moet je dit weekend zeker even langskomen! Ons museum staat voor een deel in het teken van potten bakken. Bewoners uit verschillende tijdsperiodes laten zien hoe ze met dit eeuwenoude ambacht voorwerpen voor dagelijks gebruik maakten, zoals kruiken, kookpotten, bekers, borden en schalen. Loop rond en ontdek hoe de pottenbakkers in verschillende tijdsperiodes met klei aan de slag gingen.

Beleef het verleden

Er is meer...

Naast onze ambachtslieden die zich bezighouden met keramiek, is er nog meer te ontdekken. Maak een tijdreis met onze bewoners terwijl ze je meenemen naar vervlogen tijden vol verrassingen. Laat je betoveren door hun verhalen, struin door de hoeves en kijk eens goed om je heen wat er vroeger allemaal gebeurde. Ben je liever hands-on bezig? Dat kan ook! Leer bijvoorbeeld hoe je vuur maakt zonder lucifers, bak een broodje boven het open vuur of probeer je boogschietvaardigheden te verbeteren.

Elk weekend begint om 13:30 uur een rondleiding met een gids vanaf het middeleeuwse marktplein. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis en het museum, en om al je vragen te stellen. Daarnaast zijn er elke dag twee poppenkastvoorstellingen om van te genieten.

Ben je tijdens of na je tijdreis wel toe aan een versnapering? Herberg Den Bonten Os op datzelfde marktplein is dagelijks open om je dorst te lessen en je honger te stillen.

Ga zelf op ontdekkingstocht

Niet alleen onze bewoners staan de hele dag voor je klaar bij onze huisjes, je kunt ook zelf op ontdekkingstocht! Ga voor meer verdieping en kies bij de kassa voor de gratis audiotour of museumgids. Deze leiden je langs de vele verrassende plekken in ons museum en leren je alles over de verschillende perioden in de geschiedenis die de Nederlanders meemaakten, van prehistorie tot late middeleeuwen. Zo word jij in korte tijd een expert op het gebied van onze geschiedenis.

In ons openluchtmuseum beleef je het verleden: van het stro in je haar, de geur van rook in je kleren, tot de modder aan je schoenen. Wees gerust, je kunt je altijd even opfrissen bij de toiletten.

Onze geschiedenis komt pas écht tot leven tijdens het weekend. Kom eens kijken in ons openluchtmuseum, dan weet je het wel!

Ga zelf op ontdekkingstocht

Altijd een doeboekje mee

Bezoek je in het weekend het preHistorisch Dorp? Dan krijg je bij de ingang gratis een doeboekje mee. Hierin vind je meer informatie over alles wat je in het preHistorisch Dorp kunt doen: van speerwerpen in de prehistorie tot het schavot in de middeleeuwen. Daarnaast vind je er allerlei activiteiten en puzzels in die je meer vertellen over het verleden. Verhalen van historische figuren leiden je door verschillende tijdperken en de bezienswaardigheden en activiteiten in het preHistorisch Dorp. Ook zit het boekje tjokvol puzzels die je thuis of in het museum kunt maken. Het doeboekje mag je mee naar huis nemen na je bezoek. Ideaal om nog even na te genieten van je tijdreis!

Weekend in het preHistorisch Dorp

  • Openingstijd: van 10:00 tot 17:00 uur
  • Prijs: € 12,50. Gratis voor kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders. 
    Museumkaarten zijn ook aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.
  • Kaartverkoop: online en aan de kassa

Tickets

Weekend in het preHistorisch Dorp

Parkeren bij het preHistorisch Dorp

Kom je met de auto? Bij het preHistorisch Dorp kun je die makkelijk parkeren.

Voor het terrein van Leeuw Trainingscentrum aan de Boutenslaan 161 parkeer je gratis. Ook kun je parkeren in de straat op de aangewezen parkeerplekken. Binnen enkele minuten lopen ben je bij ons museum. Is het daar toch wat aan de volle kant? Parkeer dan aan de Anton Coolenlaan 5 en na een kwartier wandelen door de groene Genneper Parken sta je bij ons voor de poort.

Lees meer over ons adres en je route en ontdek hoe je ons het makkelijkst bereikt met het OV of de fiets.

Route

Toe aan een ander dagje uit?