Beleef de middeleeuwen

Beleef de middeleeuwen

De middeleeuwen zélf ervaren

In het preHistorisch Dorp bieden we programma’s aan die aansluiten bij de tijdvakken uit de geschiedenislesstof, zoals de middeleeuwen met de tijd van monniken en ridders en de tijd van steden en staten. In een paar uur ontdekken kinderen de geschiedenis door haar vast te pakken, eraan te ruiken én te proeven. Onder deskundige begeleiding van een historische bewoner ontdekken ze wat het verleden ons te bieden heeft. De authentieke huisjes, het sfeervolle marktplein en de gezellige herberg zorgen ervoor dat iedereen zich direct in een ander tijdperk waant. Duik met ons de middeleeuwen in en maak de geschiedenisles tot een onvergetelijke ervaring!

We hebben programma's voor onder- en bovenbouw van de basisschool en het voortgezet onderwijs. Benieuwd geworden? Struin door alle programma's over de middeleeuwen en kies het programma dat het beste bij jouw klas past:

Aanvraagformulier scholen

De middeleeuwen zélf ervaren

Overzicht programma's middeleeuwen

Op zoek naar een kort, of juist een lang programma? Bekijk dan hieronder welk van onze programma's het beste bij jou past.

Educatief programma

DuurAantal leerlingen*Prijs p.p. 2024
Goedgelovig - middeleeuwen1,5 uur20-34€ 9,50
Ambachten voor gezellen - middeleeuwen2 uur20-34€ 12,-
Ambachten voor meesters - middeleeuwen4 uur20-34€ 18,-

 

 

 

Begeleiders van bovenstaande educatieve programma's mogen kosteloos mee.

*Het aantal leerlingen is per groep die op een locatie gepland wordt. Als de beschikbaarheid het toelaat kunnen er uiteraard meerdere groepen en/of locaties tegelijkertijd geboekt worden.

Enthousiast? Vraag direct aan!

Wil je alvast ontdekken of jullie datum beschikbaar is? Doe dan vrijblijvend een aanvraag bij ons via het aanvraagformulier voor scholen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanvraagformulier scholen

Enthousiast? Vraag direct aan!

Meer ontdekken?

Je kunt bij ons ook terecht voor een schoolkamp met jouw klas, een programma over de prehistorie of een reis door álle tijdperken in het museum. Een complete tijdreis is zelfs voor meerdere klassen mogelijk!. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via info@prehistorischdorp.nl.