Vandaag open tot 17:00 uur

Echte historie met échte mensen

Echte historie met échte mensen

Zomervakantie!

De zomer is begonnen in het preHistorisch Dorp. En dat vieren we met twee maanden boordevol bijzondere historische activiteiten. Tot en met 4 september kun je in het museum van maandag t/m zondag terecht voor een avontuurlijke reis in de tijd. Ervaar hoe het leven was in de tijden van jagers en verzamelaars, de tijd van de eerste boeren of juist die van de Vikingen. Laat je verrassen door de verhalen van onze bewoners!

Nieuwe deze zomer is de ArcheoFactory: een modern lab waar je zelf ervaart hoe je met de laatste technologieën meer over het verleden kunt ontdekken. Kom je ontdekken wat een archeoloog allemaal doet?

Zomervakantie

Zomervakantie!

Beleef geschiedenis van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Beleef geschiedenis van dichtbij

Nieuw: De ArcheoFactory

Het museum is uitgebreid met een modern lab: de ArcheoFactory. Een plek op het museumpark waar je zelf het verleden ontdekt met de nieuwste archeologische technieken. Kies voor een archeologische opgraving bij binnenkomst en duik vervolgens in alle aspecten die je kunt onderzoeken. Net als een archeoloog!

ArcheoFactory

Nieuw: De ArcheoFactory

Kaartverkoop Heksia gestart

De kaartverkoop voor Heksia, het magische evenement voor en door heksen, is gestart! Dit jaar vindt het op 24 & 25 september plaats in ons museum.

Bij Heksia vind je workshops, kraampjes, live muziek, lezingen, demonstraties, dans, ambachten, eten en zoveel meer. In het knusse preHistorisch Dorp kom je meer te weten over de geschiedenis van heksen en beleef je ook veel uit de wereld van de moderne heks. Ben jij erbij?

Heksia

Kaartverkoop Heksia gestart

Wegwerkzaamheden

Van 29 juli t/m 21 augustus vinden er werkzaamheden plaats aan de A2 bij Eindhoven. Houd rekening met extra reistijd richting ons museum. Meer informatie lees je op de website van gemeente Eindhoven.

Route

Actief én leerzaam

In het preHistorisch Dorp ga je vooral zelf aan de slag. In ieder tijdperk kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Bij de jagers & verzamelaars bouw je bijvoorbeeld een hut of maak je muziek, in de inheems-Romeinse tijd mag je pennen slaan of een locus puzzel maken en in de Tachtigjarige Oorlog ga je steltlopen, steentjes gooien of een heus wapenschild maken. Benieuwd wat de andere tijdperken je te bieden hebben? Kom dan op bezoek en ontdek het zelf!

Het preHistorisch Dorp is open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Tickets

Actief én leerzaam

Historisch avontuur

De bewoners die je in het museum tegenkomt, vertellen je alles wat je wilt weten over het verleden. Maar je kunt ook op andere manieren het museum ontdekken. Neem bijvoorbeeld de audiotour gratis mee bij de receptie en geef je ogen eens goed de kost. Of wandel al lezend door het museum met de museumgids, boordevol bijzondere feitjes over onze geschiedenis. En voor diegene die écht alles willen weten, bieden we dagelijks een gratis rondleiding aan. Sluit aan als je meer wilt horen over onze gebouwen, de basis van archeologie en onze historie.

Wat is er te doen?

Historisch avontuur

Herberg iedere dag open

Herberg Den Bonten Os aan het marktplein is tijdens reguliere openingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur geopend voor onze bezoekers. Strijk neer op het terras voor heerlijke pannenkoeken, broodjes, salades en nog veel meer. Ook voor warme gerechten of een verfrissend drankje ben je hier aan juiste adres.

Herberg Den Bonten Os

Herberg iedere dag open

Vrijwilliger worden?

Het preHistorisch Dorp zou niet bestaan zonder alle fijne hardwerkende vrijwilligers en leergierige stagiaires. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Bij de technische dienst zoeken wij bijvoorbeeld nog mensen met enige kluskennis of groene vingers. Bij het marketingteam is er ruimte voor gemotiveerde vrijwilligers en een contentmarketing stagaire. En als je al onze bezoekers als eerste wilt verwelkomen, dan moet je bij het receptieteam zijn. Lees snel verder als je in ons knusse museum vrijwilliger of stagiaire wil worden!

Vacatures vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Historische kleding kopen of huren

Altijd al eens willen schitteren als jonkvrouw in een prachtige middeleeuwse jurk? Of misschien als een jager in een stoer ijzertijdkostuum? Bij het preHistorisch Dorp huur of koop je de mooiste historische kleding voor een bijzondere gelegenheid. Er is een ruime keuze aan kledingstukken uit verschillende tijdperken, zoals bijvoorbeeld de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. 

Kledingverhuur

Historische kleding kopen of huren

Welke dag ben jij erbij?