Echte historie met échte mensen

Echte historie met échte mensen

Leuk dat je er was, tot volgend seizoen!

Bedankt voor je bezoek, het preHistorisch Dorp is vanwege de wintersluiting van 6 november 2023 t/m 29 maart 2024 gesloten voor bezoekers. Vanaf 30 maart 2024 opent het museum haar poorten weer voor een nieuw seizoen!

Je kunt nu alvast je schoolreis, kinderfeestje, rondleiding of groepsmysterie boeken voor 2024. Hopelijk tot dan!

Benieuwd naar het programma voor 2024? Volg ons dan op Facebook voor de laatste updates.

Leuk dat je er was, tot volgend seizoen!

2024: Save the date!

Kom jij in 2024 weer op bezoek in ons museum? Zet de volgende data dan in je agenda en mis deze toffe weekenden niet!

  • 30 maart t/m 1 april: openingsweekend
  • 9 t/m 12 mei: Romeinse Dagen
  • 18 t/m 20 mei: Vikingfest
  • 22 & 23 juni: Ambachten van Vroeger
  • 24 & 25 augustus: Middeleeuwse Jaarmarkt

In 2024 vindt Heksia niet plaats in het preHistorisch Dorp.

2024: Save the date!

Beleef de geschiedenis van dichtbij

In hét openluchtmuseum van Eindhoven en Noord-Brabant beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Ontdek onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest. 

Beleef de geschiedenis van dichtbij

Twee Maanden Middeleeuwen

Het ambachtenhuis van het preHistorisch Dorp was van 1 juli t/m 27 augustus dag en nacht bewoond. Acht weken lang ging één vrouw er koken, wassen, eten en slapen. Hoe zag het leven in de middeleeuwen eruit? Welke uitdagingen zijn er in en rondom een middeleeuws huis? Wat eet je en hoe bereid je het? Hoe zorg je voor licht? Waar slaap je? Met welke huishoudelijke taken houd je je bezig? Lees het dagboek en beleef alle avonturen uit de middeleeuwen mee.

Het dagboek

Twee Maanden Middeleeuwen

Nieuw: groepsmysterie

Ben je fan van de puzzels die je voorgeschoteld krijgt in escape rooms? Wat dacht je dan van een escape museum?

Loki, de god van chaos en leugens, daagt jullie uit met zes raadsels. Los ze samen op en kraak de code van de cryptex vóór sluitingstijd! Anders keren jullie niet meer terug naar de moderne tijd en zijn jullie Loki's speelbal…
 

Het mysterie van Loki

Nieuw: groepsmysterie

Schoolreisjes

In het preHistorisch Dorp komt een geschiedenisles pas écht tot leven! Er is een uitgebreid aanbod voor scholen. Kies bijvoorbeeld uit verschillende educatieve programma's, twee- en driedaagse schoolkampen met een prehistorisch of middeleeuws programma of een schoolreis vol avontuurlijke historische activiteiten. Beoefen oude ambachten in onze smidse of ervaar de prehistorie in onze oeroude boerderijen. Laat leerlingen alles dat ze tijdens hun geschiedenislessen hebben geleerd, zien, horen, voelen, proeven en ruiken.

Op stap met school

Schoolreisjes

Vrijwilliger worden?

Het preHistorisch Dorp zou niet bestaan zonder alle fijne hardwerkende vrijwilligers en leergierige stagiaires. We kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Bij de technische dienst zoeken wij bijvoorbeeld nog mensen met enige kluskennis of groene vingers. Bij het marketingteam is er ruimte voor gemotiveerde vrijwilligers en een contentmarketing stagiaire. En als je al onze bezoekers als eerste wilt verwelkomen, dan moet je bij het receptieteam zijn. Lees snel verder als je in ons knusse museum vrijwilliger of stagiaire wil worden!

Vacatures vrijwilligers

Vrijwilliger worden?

Historische kleding kopen of huren

Altijd al eens willen schitteren als jonkvrouw in een prachtige middeleeuwse jurk? Of misschien als een jager in een stoer ijzertijdkostuum? Bij het preHistorisch Dorp huur of koop je de mooiste historische kleding voor een bijzondere gelegenheid. Er is een ruime keuze aan kledingstukken uit verschillende tijdperken, zoals bijvoorbeeld de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. 

Meer over onze collectie

Historische kleding kopen of huren