Agenda

prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >Op vakantie naar vroeger: bij ons reis je door de tijd!
8 juli - 27 augustus

Reis deze zomer terug in de tijd in preHistorisch Dorp. Het openluchtmuseum staat in juli en augustus bol van historische activiteiten, spelletjes en workshops. Leer prehistorisch jagen met een echte speer en raak met pijl en boog in de middeleeuwen het doel. Speel een van de twintig spelletjes verdeeld over zes tijdperken en kleed je als een echte ridder met maliënkolder of maak een selfie als Viking.

bekijk het evenement >Middeleeuws ridderfestijn met wapengekletter ende vermaeck
19-20 augustus

Meer info volgt.

bekijk het evenement >Overleef jij de oertijd? Kom bij ons op survival!
Herfstvakantie 14 - 22 okt

Meer info volgt.

bekijk het evenement >Agenda archief

Vaders gratis op vaderdag

Vaders bezoeken het historische park op vaderdag gratis met de tofste activiteiten voor jouw pa. 

bekijk het evenement >De Vikingen komen! Durf jij ze aan?
3-5 juni

De Vikingen nemen preHistorisch Dorp over in het pinksterweekeinde. Ambachtslieden zoals smeden en textielbewerkers, handelaren met huiden en houtwerken, en vroeg middeleeuwse muzikanten staan op de grootse, historische Vikingmarkt. En er is een grote vroeg-middeleeuwse vechtshow.

bekijk het evenement >Gifmengers & kruidenvrouwtjes; ontrafel hun geheimen!
25 - 28 mei

Gifmengers & kruidenvrouwtjes Ontrafel jij hun geheimen? Maak onder meer heksenzalf, leer van en druïde, maak een floralore-wandeling en luist naar bijzondere verhalen van een kruidenvrouwtje. Maak kennis met een kruidenmeester. En nog veel meer.

bekijk het evenement >Lenny Kuhr op middeleeuws marktplein
20 mei

Zangeres Lenny Kuhr is de eerste artiest in een bijzondere reeks akoestische buitenconcerten op het sfeervolle middeleeuwse marktplein. Na sluitingstijd, als de rust in preHistorisch Dorp terugkeert, vormt de rustiek, historische sfeer rond herberg Den Bonten Os een uniek decor. Lenny Kuhr speelt haar nieuwe programma met onder meer nummers van haar nieuwe cd Gekust door de Eeuwigheid.

bekijk het evenement >Moederdag High Tea!
14 mei

Verwen je moeder met een sfeervolle High Tea in herberg Den Bonten Os. Een heerlijke dag vol historische activiteiten van preHistorie tot middeleeuwen met een smaakvolle High Tea boordevol streekproducten.Tip: doe eerst mee met workshop middeleeuwse tafelmanieren!

bekijk het evenement >meivakantie: Rare jongens die Romeinen? Ontdek het zelf!
22 april - 7 mei

Ontdek een Romeins kampement, doe mee met de legionairstraining, leer alles over Romeinse goden, het eten, speel spelletjes van 2.000 jaar geleden en maak zelf een Romeinse mantelspeld!

bekijk het evenement >exclusieve gezins-, en familie paasbrunch!
16 & 17 april

Een exclusieve paasbrunch voor het hele gezin of familie. De museumpoorten anderhalf uur vóór openingstijd zodat je kunt genieten van heerlijke streekgerechten en een bijzondere sfeer. De herbergier van Den Bonten Oss serveert een bijzondere paasbrunch in zijn 16e eeuwse herberg. Bij mooi weer op het middeleeuwse Marktplein. 

En vanzelfsprekend bent u de hele dag welkom voor bijzondere paasactiviteiten in preHistorisch Dorp met workshops, rondleidingen, middeleeuws vermaeck en  meer!

bekijk het evenement >historisch pasen met middeleeuws vermaeck
14 - 17 april

Hoezo historisch? Onze eieren zijn kakelvers! Het paasfeest wordt sinds de prehistorie gevierd. Natuurlijk kun je eieren vinden, maar let op want historisch goochelaar Jannes laat ze verdwijnen (zo-ma). We vieren Pasen door de eeuwen heen, en spelen spelletjes van alle tijdperken.

bekijk het evenement >Openingsweekend

De seizoensopening is traditioneel een groots evenement. Historische lieden van prehistorie tot Tachtigjarige oorlog bouwen hun kampement op. Het bruist van leven in de zes tijdperken. Bijzonder is natuurlijk de inzwering van burgemeester Jorritsma en de lancering van de Tijdkijker

bekijk het evenement >Duistere Halloween-nacht
28 & 29 oktober

Het middeleeuwse stadje Endehoven is tijdens twee Halloween-nachten sfeervol verlicht met fakkels op het eeuwenoude marktplein, warme haardvuren bij de hoeve en in de herberg branden kaarsen. 

bekijk het evenement >Griezelen: mythische monsters & draken
22 -30 oktober

De griezelspeurtocht in preHistorisch Dorp neemt je mee naar eeuwenoude tijden van prehistorie tot middeleeuwen. 

bekijk het evenement >Appeloogst: bak Germaanse appelpannenkoeken
17 & 18 september

Dit weekend is het weer tijd voor de appeloogst. Ook de Romeinse legionairs van Legio Il Secunda zijn weer aanwezig.En prehistorische ambachtsgroep WEA!

bekijk het evenement >Durf jij een weekend prehistorie aan?
17 & 18 september

Durf jij een reis 2500 jaar terug in de tijd aan? In het prehistorische dorpje Eversham leer je vuur maken met vuursteen en ijzer. En na een rondleiding door de nederzetting gaan handen uit de mouwen en is het graan malen, hout hakken en met de hele groep een prehistorische maaltijd op houtvuur bereiden. Samen bak je brood in een echte leem-oven. 

bekijk het evenement >Extra vakantieprogramma!
t/m 4 september

Dagelijks loop je het tijdpad van 3500 v. Chr. tot aan de 80-jarige oorlog. Ontdek hoe jagers en verzamelaars leefden, stap binnen in een prehistorische boerderij, zit op de troon van de Heer van Woensel of neem plaats in een middeleeuwse herberg. 

bekijk het evenement >Vakantie: iedere dag open!
11 juli - 04 september

Wij zijn deze zomervakantie ieder dag open. Dus zeven dagen per week + vele historische activiteiten + thema-weekenden!

bekijk het evenement >de 80-jarige oorlog!
Was op 27 & 28 augustus

In de 80-jarige oorlog is Eindhoven liefst 17 keer overgegaan in handen van de Spaanse of de Staatstroepen. De belegeringen waren heftig met veel slachtoffers, schade aan gebouwen en de stadswal. 

bekijk het evenement >Ridders & Jonkvrouwen: het beleg van Eindhoven
Was op 20 & 21 augustus

Beleef dit weekend het beleg van Eindhoven zoals dat eind augustus 1397 plaatsvond.

bekijk het evenement >Magie in de middeleeuwen
Was op 13 & 14 augustus

Een van de leukste dingen op een middeleeuwse markt is de goochelaar. Jannus de goochelaar verbaast met zijn trucs en historische lach.bekijk het evenement >Ambachten door de eeuwen heen
Was op 6 & 7 augustus

Oude ambachten herleven in preHistorisch Dorp zoals middeleeuws pottenbakken, smeden, textiel bewerking door de eeuwen heen.

bekijk het evenement >Middeleeuwse muziek & dans met Gheselle
Was op 30 & 31 juli

Muziek speelde een belangrijke rol in het leven van de mensen in de middeleeuwen. Echte optredens van muzikanten waren echter heel bijzonder. 

bekijk het evenement >De échte wereld van Jeroen Bosch
Was op 3 juli

Zondag 3 juli beleef je magie en bijgeloof in de middeleeuwse wereld van Jeroen Bosch.

bekijk het evenement >De Romeinen komen! schrijf jij geschiedenis?
Was op 30 april - 8 mei

De Romeinen komen in de meivakantie! Ontdek het leven van deze veroveraars en bewonder de welvaart die ze naar onze streken brachten. Bouw jij mee aan een inheems-Romeins gebouw?

bekijk het evenement >Nationale Museumweek ons echte goud
Was op 16 - 24 april

De Nationale Museumweek van 16 tot en met 24 april zet de schijnwerpers op een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. U kunt het ontdekken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Dichterbij dan je denkt!

bekijk het evenement >prehistorische midzomermarkt
17 & 18 juni

Dit weekend bezoek je de prehistorische midzomermarkt en oude ambachtslieden zoals pottenbakkers...... Het oudste gedeelte van het openluchtmuseum is het decor van een bijzondere gebeurtenis.

bekijk het evenement >Björn van der Doelen op het middeleeuws Marktplein

Eindhovens zanger Björn van der Doelen speelt op 9 september een akoestisch concert op het middeleeuws Marktplein. Sfeervolle haardvuren, de herbergier van Den Bonten Os schenkt streekbier. 

bekijk het evenement >NIEUWS


Vikingen, meer dan brute veroveraars [VIDEO]
2017-06-01

De Vikingen staan bekend als ruwe veroveraars, maar ze waren ook bekwame ambachtslieden en handelaren. En de echte ontdekkers van Amerika!

bekijk het evenement >


Seizoensopening met Mixed Reality-app de Tijdkijker [VIDEO]
2017-04-01

PreHistorisch Dorp in Eindhoven opende zaterdag haar nieuwe seizoen met de lancering van Mixed Reality-app de Tijdkijker. Bezoekers van het openluchtmuseum kunnen voortaan een rondleiding beleven met een virtuele verhalenverteller. 

bekijk het evenement >


PreHistorisch Dorp in vogelvlucht
2017-03-30

Het preHistorisch Dorp neemt je mee naar lang vervlogen tijden. Ontdek hoe de eerste boeren werkten. Wat de Romeinen in onze streken kwamen doen, of hoe Eindhoven is ontstaan. In het preHistorisch Dorp ontdek je dit en nog veel meer op een actieve manier. Want dit is het enige museum in Nederland waar je vies mag worden!

bekijk het evenement >